Helgens aktiviteter

El Rancho Hotel, Gallup, New Mexico
 

På grund av ostabil internetuppkoppling på hotellet i Albuquerque har vi inte uppdaterat bloggen på några dagar. Här kommer en sammanfattning.

Vi vaknade upp torsdag 4 juli i Santa Fe till Amerikas nationaldag. I den staden är den årliga traditionen ett stort pannkakskalas på torget. Vi var ner och tittade. Efter det fortsatte färden mot Albuquerque som är den största staden i New Mexico. Vi hade kollat upp att det stora firandet skulle ske i Balloon Fiesta Park så vi tog oss dit framåt kvällen. Det var verkligen mycket folk där men firandet gick lugnt till. Olika band spelade, man hyllade veteraner, borgmästaren höll tal mm. Folk hade samlats för att umgås helt enkelt. Runt 21 på kvällen bjöds det på storstilat fyrverkeri i vilket även naturens eget fyrverkeri ingick. Det var ett rejält åskväder så vi drog oss hemåt tidigt.

 

 

 

 

Fredagen spenderade vi på olika håll. Charlott på ett av stadens stora shoppingcenter och njöt av att strosa runt bland butikerna, fick även en välbehövlig massage. David hyrde istället en motorcykel från firman Thunderbird. Det var en Harley-Davidson FLHX StreetGlide som gick som en dröm. Det är en modell med mycket komfort: farthållare, Harman-Kardon ljudanläggning och skålad dyna bland annat. Motorn är förstås en V-twin, 103 kubiktum motsvarande ca. 1,7 liter. Färden gick över ”Turquoise Trail” som är en liten mysig väg förbi små orter där man tidigare brutit kol, mineral och turkos sten. Efter att gruvnäringen lades ner blev orterna till spökstader. Det upptäcktes av konstnärer som flyttade in och fick orterna att leva igen. Bland annat kör man igenom Mádrid där filmen ”Wild Hogs” med John Travolta m.fl. spelades in. Ett besök på ”Maggie´s Diner” som är central i filmen är obligatoriskt. Det är numera en souvenirbutik.

 

 

 

 

 

Fredag kväll när vi åter var tillsammans blev det middag uppe på Sandia Peak som är bergstoppen intill Albuquerque. På vintrarna är det en skidort. Vi tog oss upp i en kabinbana som är världens längsta (Åre kan slänga sig i väggen). Vackert däruppe, tyvärr mulet just då.

 

 

 

Lördagen tänkte vi skulle bli lugn och skön, endast en nätt utflykt till Kasha-Katuwe Tent Rocks och titta på hur naturen format bergen. Det blev mer omfattande än vi trott då man behöver vandra 7 km i brant terräng. Vi var inte förberedda för det men det gick bra och var verkligen värt prövningen. Otroligt vilka formationer som skapats, det var väldigt vackert.

 

  

 

 

 

I morse lämnade vi Albuquerque för att rulla vidare på rutten. Vi gör ju som ni kanske märkt många avstickare och denna gång blev det en liten omväg till Acoma Sky City. Det är en indianby som är byggd på toppen av en bergsplatå. Den går endast besöka genom att åka en guidad turbuss vilket vi dock inte gjorde, det fanns ett informationscenter och en marknad utanför byn som vi besökte.

 

 

Nu har vi tagit in på El Rancho Hotel som är ett klassiskt gammalt hotell för vilda västern-filmstjärnor.

 

  

 

På återhörande

David och Charlott


Kommentarer
Postat av: Eira Kunze Nilsson

Hi.

Så många fina foton ni har tagit.

Eira

2013-07-08 @ 17:41:57
Postat av: Sandrolf

Söta ni :)

2013-07-09 @ 07:21:09
Postat av: Morbror Staffan

HD:n såg skön ut! Häftig natur over there.
Milly och Stella tackar för korten dom fått.

2013-07-09 @ 23:20:17
Postat av: marianne


Vilken häftig motorcykel och vilka härliga foton för övrigt. Älskar att titta på dom, det känns som att vara med. Kram.

2013-07-10 @ 15:32:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0