Santa Fe

Tisdagen blev en resa genom olika miljöer. Vi rullade ut från Amarillo och gjorde ett pitstop vid Cadillac Ranch som ligger strax utanför. Ett konstverk av kasserade bilar.
 
 
Passade också på att dekaltrimma en av bilarna så de skulle gå fortare.
 
 
Nästa stopp blev Midpoint Café i Adrian, Texas som är punkten för halva vägen. Lika långt åt båda håll på "Main Street USA" som Route 66 också brukar kallas. Det finns massor av ställen längs vägen som drar nytta av att folk kör den gamla rutten. Och de som gör det är i de flesta fall inte amerikaner. Att köra Route 66 verkar vara mest populärt bland européer. Skandinaver verkar gilla det.
 
   
 
Efter en stunds vidare färd korsade vi gränsen till New Mexico. Vi hade förväntat oss hetta och kargt landskap. Rutten går upp mot Santa Fe men vi gjorde en avstickare till Las Vegas lite norr om det. Det finns flera Las Vegas och det här är ett mindre ställe som vi hört skulle vara mysigt. Det var det men döm om vår förvåning när vi tyckte det var snö på marken! Okej, det var inte snö, det var grovt hagel men det var inte vad vi förväntat oss.
Sen kom vi till Santa Fe som är otroligt fint! En liten stad med mycket konst och indiankultur. Vi har strosat runt hela dagen och tittat i gallerier och små butiker och njutit av atmosfären. Var även på en vinprovning med viner från en lokal vingård. Vi bor i ett lägenhetshotell, känns som ett fint radhusområde.
 
Imorgon torsdag kör vi en dryg timme söderut till Albuquerque där vi stannar flera nätter. Där får vi se hur jänkarna firar sin stora dag, Independence day.
 
För övrigt mår vi bra och har inte känt av någon hetta. Häruppe i Santa Fe vid foten av Klippiga bergen är det svalt och skönt. Vi är nu i ny tidszon och är 8 timmar efter er därhemma.
 
Over and out 
 
 
      

Kommentarer
Postat av: Eira Kunze Nilsson

Så bra att det inte alltför varmt.

Mor/Eira

2013-07-04 @ 23:50:58
Postat av: Sandra

Coolt att vara i USA på 4th of July!

2013-07-05 @ 14:33:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0