Slutet på route 66 men inte resan

San Diego, Kalifornien
 
Efter Las Vegas körde vi till Los Angeles, den avslutande delen av route 66. Själva slutet ligger i Santa Monica och markeras med en skylt.
 
 
 
 
Apropå skyltningen så skiljer det mycket mellan staterna hur väl de skyltat upp rutten. I tex. Illinois var det väl skyltat, vi kunde följa vägen utan större problem. Oklahoma däremot är en stat där de inte lagt ner mycket krut på att markera den ursprungliga route 66. Hur hittade vi vägen då? Vi har flera hjälpmedel i form av GPS i bilen, vanliga papperskartor och dessutom en gammal hederlig kompass. Vi har inte GPS-koordinaterna för route 66 så om vi ställer in GPS.en lockar den oss oftast till Interstate som är snabbaste vägen men inte den rätta. Ibland har vi fått klura en del för att veta var vi ska köra. Ibland har det blivit fel och vi har hamnat mitt i tjottahejti men det är en del av äventyret. Och det har gått bra ändå från Chicago till LA med många avstickare.
 
I LA har vi bott hos vännen Lilia. Hennes mellannamn är "gästfri", hon välkomnade oss med öppna armar och en barbeque där halva släkten deltog. David firades i efterhand på födelsedagen med tårta och tequila!
 
          
 
Hon arbetar på dagarna så vi sköter oss själva, måndagen tillbringade vi vid Santa Monica Beach. 
 
 
Klockan är nu 22 i San Diego och vi har tagit in på ett mysigt hotell. Lite trötta efter en dag på Universal Studios i Los Angeles som vi började med idag. Det fanns mycket spännande att se där från filmernas värld. Bland annat såg vi en liveföreställning baserat på filmen "Waterworld", det var både eld och vatten i showen som var mycket välgjord. Skådespelare från bl.a. tv-serien "CSI NY" deltog. Marilyn Monroe svängde också förbi Universal.
 
 
Vi ville också besöka Sea World, därav utflykten hit till San Diego. Det blir morgondagens aktivitet, ska bli kul!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Morbror Staffan

Fint väder ser det ut som! Här hemma är det runt 5, men det är plusgrader!

2013-07-19 @ 19:59:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0