Nashville

Här kommer en rapport från Nashville som var jättebra! Det är en huvudort för musik, mest country men även andra stilar. Direkt när vi anlände till motellet Ramada Inn möttes vi av musik utanför entrén, ett bra tecken. Ännu mer musikkänsla fick vi när vi hoppade i poolen som var formad som en gitarr.
 
 
 
 
Vi har båda fastnat för Nashville efter att ha sett tv-serien på TV3 med samma namn. Den handlar om några musikers liv i staden. En del av handlingen utspelas på The Bluebird Café som är en verklig bar dit musiker söker sig. Baren erbjuder "open mic" vissa tider då vem som helst får komma upp och spela i mån av plats. Stället är oansenligt utifrån men många artister har blivit upptäckta där. I måndags kväll var vi där och lyssnade på ett bluesband.
 
 
 
 
Vi bodde utanför LP field inte långt ifrån Broadway som är bargatan i Nashville där det finns livemusik överallt. Musiker som siktar uppåt eller bara vill komma ut och spela uppträder på pubarna som kantar gatan. Det är bara att välja och vraka mellan band och ställen. Tisdag kväll gjorde vi pubrunda på Broadway. Kul! Besökte flera ställen och lyssnade på massa bra band. Det finns många varianter av country, inte bara det klassiska honky-tonk. Mycket vemod i vissa bitar.
 
 
 
 
 
Idag besökte vi Ryman auditorium på förmiddagen. Det är en konserthall där många storheter har spelat som Elvis, Johnny Cash, Hank Williams, Patsy Cline, Dolly Parton. Bland nutida förmågor finns Brad Paisley, Mark Knopfler, Elvis Costello, Neil Young, Alan Jackson och många andra. För countryartister är det stort att komma till Ryman. 
 
Vi var också till Grand Ole Opry som är en konserthus där showen med samman namn äger rum.
 
 
Nu har vi tagit in på ett avsides motell i Winona, Missouri. Det blev mer körning än vi trott idag då vägen vi är på bara går förbi små ställen. Men vi hittade ett litet familjärt ställe till slut. Imorgon åker vi mot Springfield så vi kommer på själva Route 66 igen.
 
 
Tänkte ladda upp videoklipp åt er men har snart slut på batteri. Kommer en annan dag.
 
So long!
 

Kommentarer
Postat av: Monica Persson

Nashville verkar mysigt med all musik! Vi är i Las Vegas nu. Ett par tips härifrån: hotellen blir dyrare på helgen, men fina hotell är billigare än vad man kan tro,betydligt billigare än vad de brukar vara i storstäder. Om ni vill se showen med Michael Jacksonmusik måste ni boka biljetter i förväg, när vi frågade var det utsålt ca en vecka framåt. Men det finns massor av bra shower som man kan få biljetter till samma dag eller nästa dag. Ett annat tips på ett mysigt ställe att stanna till i är Oatman som ligger söder om Williams, dock inte övernatta, men en liten bensträckare och kanske lunch eller nåt att dricka.. I så fall finns en liten bar på vänster sida (norrifrån sett) som är speciell, hela baren är tapetserad med signerade dollarsedlar. Kommer inte ihåg vad den hette, men det var en skylt på dörren att man inte får ta med vapen in. Ha en fortsatt bra resa, kul att få följa den på bloggen!

Svar: Tack för tipsen. Hur varmt har ni det i Vegas nu? Här har det legat ganska stadigt runt 95*F. Var blir ert nästa stopp?
Charlott och David

2013-06-27 @ 17:19:46
Postat av: Eira Kunze Nilsson

Nashville verkar vara ett härligt ställe med en massa musik. Så bra att vem som helst får sjunga och spela där.

2013-06-27 @ 22:07:03
Postat av: Monica Persson

Hej! Vet inte riktigt hur varmt det är, men runt 40C. Man håller sej i poolen, bara korta stunder på solsängen. Ikväll har vi sett en helt makalös show Cirque de solei "Love". Det är det bästa jag någonsin sett! Imorgon åker vi vidare till Bishop via Death Valley, sen går resan mot Napa Valley och tillbaka till San Fransisco där vi startade vår resa. Den 6/7 åker vi hem till Östersund. Nu såg Bert på TV att det blir 116F i morgon. Ha det så bra!

2013-06-28 @ 07:49:08
Postat av: Morbror Staffan

En gitarrformad pool skulle man ha!

2013-06-28 @ 18:52:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0