New York i sammandrag

Torsdag 130620
 
Vi började dagen med häst och vagn i Central Park. Hästen hette Billy och var en cool kille, helt lugn i storstadens brus. Mysigt! Tittade också på ett gäng grabbar som hade uppvisning på gatan i street dance. Polisen gillade inte det, kanske hade de inte tillstånd? De var väldigt duktiga. Sen var det dags att vinka farväl till det stora äpplet och lyfta från La Guardia till O´Hare, Chicago. Har nu tagit in på Travelodge Hotel och gjort en promenad. Tidsskillnaden härifrån till er är 7 timmar.
 
 
 
 
Onsdag 130619
 
Under onsdagen åkte vi buss större delen av dagen. Vi köpte en bussbiljett för turister som vill se staden. Man har möjlighet att åka några olika rutter i dubbeldäckare utan tak hur mycket man vill under tre dagar. Så den dagens bussrundor inkluderade olika delar av Manhattan och Brooklyn. Man hinner se mycket från bussarna. Vi ville egentligen till Brooklyn Brewery och smaka pilsner men tiden var för knapp. Hann i alla fall med en lov förbi Wall Street för att se NYSE och ”Charging bull”. Tjuren var helt omringad av japaner men jag fick några bilder av den i alla fall. Av säkerhetsskäl går det inte besöka börsen men i Chicago är det möjligt. Får se om det blir av där. Tunnelbanan är lurig men fungerar bra när man förstår sig på den. Istället för ett spår åt varje håll som man är van vid, går det dubbla spår åt varje håll. Antingen går det hoppa på det tåg som stannar på alla stationer eller så går det ta en expressvariant som bara trafikerar vissa stationer. Smart om man ska en bra bit och vill ha så få stopp som möjligt. Det kan vara lite förvirrande när man kommer ner och det är fyra spår, varje T-banestation är som en liten tågstation. Efter dagens övningar letade vi oss till hotellet och gjorde oss fina, sen tillbaka till downtown för kvällsaktiviteter. Tog en drink på baren 230 fifth, den ligger längst upp i en skyskrapa. Kom upp till tropisk klubbkänsla fullt av finansvalpar. JP Morgan, Credit Suisse och Deloitte hade bokat upp delar av barområdet. Efter middag i downtown åkte vi äntligen upp till ”Top of the rock”. Den här dagen var det inget regnväder som störde utsikten, jättefint på kvällen!
 
 
 
 
Tisdag 130618
 
Under tisdagen var inte vädret superbra, kom regn på eftermiddagen. Så det blev shopping den dagen. Det var jätterea på Victoria´s Secret! Strosade omkring en del annars och på kvällen blev det god middag på pastarestaurang i närheten av Times Square. Efter middagen var tanken att åka upp till ”Top of the Rock”, Rockefeller Center. Regnet hade upphört så det borde ju gå fint tänkte vi. Men vakten sa att det var ”zero visibility” och då är det ju inget kul. Så det får bli på onsdag kväll istället. Men det är mäktigt att gå omkring i NY på kvällen/natten, kameran smattrade konstant. Avslutade kvällen med en drink på ett kubanskt ställe.
 
 
  

Kommentarer
Postat av: Morbror Staffan

Intressant att följa er resa. Ni har gjort 3 av världen metropoler nu, New York, Chicago, Offerdal! Här har vi precis avnjutit sill, div grill och efterrätt med grannar och vänner. I morrn gör vi i ordning majstång.
Ha det fortsatt spännande och fint!

2013-06-21 @ 21:49:19
Postat av: Sandra

Älskar att ni uppdaterar så mycket, så himla spännande och kul att följa! Kramar till er båda

2013-06-22 @ 18:54:34
Postat av: Eira Kunze Nilsson

Det var intressant att läsa vad ni har sett och gjort där ni har varit. Jag undrar om ni är ute och var just nu. Här är klockan snart elva på kvällen.

2013-06-26 @ 22:49:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0