St. Louis och störtregn

Vi har tagit in på motel i Fairview Heights strax utanför St. Louis. Vår resa fortsatte i morse, Charlott körde och det kom ett riktigt störtregn. Det är inte som hemma, här snackar vi REGN.
 
 
Regnet lockade fram Skalman som stod mitt på vägen och dirigerade trafiken. Han var cool.
 
 
Så rullade vi in i St Louis och siktade mot skyarna som hade klarnat upp. Åkte upp i Gateway Arch som är ett ingenjörskonstverk byggt på 60-talet, 192 meter högt. Man åker upp i minimala hissar som har plats för 5 personer sittandes/hukandes i varje hiss.
 
 
Tog också en båttur på Mississippi med hjulångaren Tom Sawyer.
 
 
Middagen intogs på Sweetie Pie´s Kitchen som grundades av Robbie Montgomery. Hon är en levande legend, har sjungit med Ike & Tina Turner, Stevie Wonder, Barbara Streisand med flera. Efter sångkarriären gick hon in i restaurangbranschen. Förutom oss var det väldigt få vita på det stället där "Today´s special" var "Fried Chicken & 2 side orders". Möjligen är det extra populärt just nu för att Oprah Winfrey Network är där och filmar. Det var kö ända ut till dörren. Här som på många andra ställen slipper man gå hem hungrig, portionerna är "king size". 
 
 
 
Vår nästa anhalt blir countryns huvudstad - Nashville! Den har inget att göra med route 66, vi vill bara passa på att åka dit när vi är i trakterna. Tänkte hinna köra en bit under söndag kväll men störtregnet satte igång igen så vi gjorde kväll. Läskigt att köra Interstate när vindrutetorkarna knappt hinner ta undan regnet.
 
Mae råkes
 
 

Kommentarer
Postat av: Sandrolf

M, i, double S, i, double S, i, double P, i :)

2013-06-24 @ 19:55:40
Postat av: marianne

Förståndigt att sluta att köra vid detta väder. Bättre lycka nästa dag marianne kram.

2013-06-24 @ 22:59:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0