Vidare mot Oklahoma City

Efter omvägen till Nashville rullar vi igen på route 66. Det är roligt att få köra de småvägar som den här rutten går på istället för Interstate, det vill säga motorväg som är snabbt och effektivt men väldigt tråkigt. Från två till sex filer i varje riktning. Max hastighet varierar från delstat till delstat men det högsta tillåtna där vi kört är 70 miles/h, motsvarande ca. 115 km/h. Route 66 går ibland parallellt med Interstate men med skillnaden att det är lägre tempo, mindre trafik och man får se så mycket mer. Ofta går rutten genom småbyar och bostadsområden.

 

Natten mellan torsdag och fredag tog vi tidigt in på ett jättebra motell i Joplin som hade utomhuspool. Tog det lugnt och vilade ut. Därefter rullade vi vidare in i Kansas och träffade på Bärgarn från Disneyfilmen Bilar! Han stod intill ett ställe med en väldigt pratglad dam som berättade allt vi ville veta om våra kommande resmål. Värre svada får man leta efter, men vi kom undan med öronen i behåll.

 

Det är fortfarande grönt och fint men det märks att vi kommit en bit in i landet. Dialekten är bredare och det är kyrkor i olika varianter och med olika tillhörigheter väldigt tätt nu.

 

Det är runt 35 grader varmt på dagarna. Men i bilen är det skönt!

 

Här kommer några videos från Nashville.

   

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0